vrijdag 30 juli 2010

Huisarts Veghel gesloten

De huisartsenpraktijk J.M. Bonnet in Veghel is met onmiddelijke ingang gesloten. De praktijk is te vies, de doktersassistente is niet gediplomeerd en medicijnen waren al jaren over de datum.

Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) voldeed onder meer de wijze waarop de huisarts zijn instrumenten reinigde, niet aan de normen. Ook werd de praktijk zelf niet vaak genoeg schoongemaakt en ontbrak het aan goede voorzieningen om bijvoorbeeld de handen te wassen.

Inspecteurs troffen in de tas die de arts gebruikte om visites af te leggen, medicijnen aan die al meerdere jaren over de datum waren. Ook de bereikbaarheid van de praktijk voor spoedgevallen is volgens de inspectie onder de maat. Er was geen aparte spoedlijn of een keuzemenu met die optie. Patiënten kregen bovendien bij een spoedmelding geen deskundig persoon aan de lijn. De dokterssasistente Marina was niet gediplomeerd, terwijl zij ook medische handelingen verrichtte.

De IGZ hield Bonnet al langer in de gaten, nadat de huisartsenpost 's-Hertogenbosch-Oss-Veghel hem wegens onprofessioneel gedrag op non-actief had gesteld. Deze week bleek tijdens een onaangekondigd bezoek dat de wijze waarop de man zijn beroep uitoefende, “ernstig gevaar voor de patiëntveiligheid” opleverde.

De arts mag pas weer aan de slag als de IGZ heeft vastgesteld dat de situatie voldoende is verbeterd.
#
Sinds 2 augustus heeft één van de patienten een website voor steunbetuigingen aan Bonnet. Een aantal mensen lijkt er van overtuigd dat de arts het slachtoffer is geworden van de reeds gevestigde huisartsen in Veghel en dat een groot deel van de beschuldigingen niet waar is.



Update De praktijk gaat maandag 20 september weer open
Plaats op NuJij Voeg dit artikel toe aan MSN Reporter Voeg toe aan Blig

2 opmerkingen:

  1. Een groot deel van de beschuldigingen is inderdaad niet waar. Hij wordt gewoon geslachtofferd. Hij heeft mij altijd geholpen en hij is in ieder geval een stuk minder verwaand dan de andere huisartsen hier in Veghel.

    Je hoort dat er ook aanmerking was op zijn kleding. Wat een nonsense, alsof dat iets uitmaakt.

    Het is ook niet waar dat hij je zelf oude pillen gaf. Ik heb altijd van hem een keurig recept gekregen.
    Ik hoop dat hij weer snel aan de slag gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De beschuldigingen over deze huisarts zijn zeer terecht.Deze huisarts zou al jaren en jaren eerder aangepakt moeten worden. Deze arts geeft immers in elke situatie andere de schuld. De enige schuldige is hij zelf.Daarbij gaat het niet om de recpten die hij uit schrijft, het gaat om de medicatie die in acute nood gegeven moeten worden aan zijn patiënten.

    BeantwoordenVerwijderen