woensdag 11 augustus 2010

Albert Schweitzer Ziekenhuis noemt shirtreclame een 'experiment'

Volgens het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht is die shirtreclame die het zieknhuis maakt op shirts van de voetbalclub BVV Barendrecht een ‘experiment’. Als blijkt dat dit geen extra patiënten uit Barendrecht oplevert, zal het ziekenhuis de voetbalreclame stopzetten.

Het ziekenhuis raakte eerder deze week in opspraak omdat het een sponsorcontract heeft met de voetbalclub voor shirtreclame. Het ziekenhuis hoopt op die manier extra patiënten te trekken uit Barendrecht en omgeving. Volgens het ziekenhuis is extra promotie in het gebied nodig omdat mensen ook zouden kunnen besluiten naar ziekenhuizen in Rotterdam te gaan.

Het ziekenhuis raakte overigens onlangs óók in opspraak toen bleek dat oud-bestuurder Adri van der Berg zijn volledige salaris van bijna 216.000 euro krijgt doorbetaald terwijl hij thuis zit.

De Socialistische Partij vindt dat de minister van Volksgezondheid moet verbieden dat ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties premiegeld gebruiken voor andere dingen dan zorg voor de patiënt.

Volgens het Schweitzerziekenhuis is met het contract een bedrag gemoeid van 10.000 euro per jaar, met een looptijd van twee jaar. Het ziekenhuis stelt dat het aantrekken van meer patiënten nu eenmaal hoort bij de invoering van marktwerking in de zorg.

Plaats op NuJij Voeg dit artikel toe aan MSN Reporter Voeg toe aan Blig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten