dinsdag 10 augustus 2010

Noodlijdende thuiszorg heeft geld zat voor sponsoring FC Groningen

Filia Kramp: "het komt uit een ander potje"
Thuiszorg Groningen, dat vorig jaar nog met een overheidsbijdrage van 15 miljoen euro van de ondergang werd gered, blijkt nu voor 80.000 euro FC Groningen te sponsoren.

Voor dat geld krijgt de instelling onder meer 20 stoelen in stadion de Euroborg voor cliƫnten en relaties en mogen ze wekelijks reclame maken op het grote videoscherm.
Het is een samenwerking

Volgens Thuiszorg Groningen gaat het niet om een traditionele sponsorovereenkomst, maar om een samenwerking. Cliƫnten zouden zo in de gelegenheid worden gesteld om ook eens buiten de deur te komen.
Volgens bestuurster Filia Kramp wil Thuiszorg Groningen hiermee 'op een andere manier in de samenleving staan'. Volgens Kramp gaat de sponsoring niet ten koste van de zorg omdat het sponsorbedrag dat Thuiszorg Groningen beschikbaar heeft gesteld voor FC Groningen uit een speciaal marketingbudget komt en niets te maken heeft met zorgbudgetten.

Dat moge zo zijn mevrouw Kramp, maar ander potje of niet? het geld dat in dat 'speciale marketingpotje' zit nu eenmaal niet in het zorgpotje en komt dus niet ten goede aan de zorg. Bovendien is het geld dat afkomstig is van de belastingbetaler omdat de thuiszorginstelling vorig jaar nog van de ondergang werd gered door gemeenten in Groningen en Drenthe en zorgverzekeraar Menzis. Zij staken toen 15 miljoen euro in Thuiszorg Groningen om te voorkomen dat duizenden mensen verstoken bleven van thuiszorg.

Bovendien waarom moet u eigenlijk reclame maken? en voor wie? U gaat mij toch ook niet vertellen dat u daadwerkelijk 20 zorgbehoevende mensen gaat selecteren en die naar wedstrijden van FC Groningen gaat sturen? Nee, u gaat er zelf zitten met uw 'relaties'

De SP heeft inmiddels vragen gesteld aan minister Klink. Ook de ouderenbond ANBO reageert verontwaardigd.
Plaats op NuJij Voeg dit artikel toe aan MSN Reporter Voeg toe aan Blig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten