dinsdag 27 oktober 2009

Nieuw 'griepslachtoffer' waarschijnlijk toch niet aan griep overleden

Een 16-jarig meisje uit Sint Philipsland dat gisteren overleed is vermoedelijk toch niet overleden aan de gevolgen van de Mexicaanse griep.

Priscilla Walpot werd zondag 25 oktober ziek en overleed gisteren in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Volgens Annet Blauwhof van de GGD Zeeland bestaat er een zeer sterke verdenking dat het om de Mexicaanse griep gaat. “Toch heeft een eerste test dat nog niet bevestigd”, stelt ze. Daarom doen we dinsdag nog een test. Dan testen we overigens op meerdere virussen.”

Voetbalvereniging Noad'67 uit Sint Philipsland, waar Priscilla actief lid was en die net maandag was begonnen met een nieuwe voetbalschool, reageerde geschokt. De feestelijkheden werden direct geschrapt. “Er hing vanavond een macabere stilte in de straten van ons dorp. Heel Flupland huilt om deze nachtmerrie”, aldus de voetbalclub op haar website.

De tiener was net begonnen met een opleiding voor schoonheidsspecialiste.

Vorige week overleed de 14-jarige Hanna Scheffer uit Haarlem aan de gevolgen van H1N1. Zij was het eerste gezonde slachtoffer dat stierf aan de Mexicaanse griep.

Plaats op NuJij Voeg dit artikel toe aan MSN Reporter Voeg toe aan Blig

2 opmerkingen:

  1. Het is jammer dat er koppen verschijnen waarin wordt gesteld dat er iemand is overleden aan de griep alsof het logisch is dat iemand binnen één dag opeens overlijdt aan de griep?

    Terwijl de eerste test juist had uitgewezen dat er niets gevonden was.

    De telegraaf had dit bericht ook maar heeft het toch maar weer verwijderd van haar site...misschien toch een beetje té suggestieve journalistiek?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor je reactie. Hoewel ik gewoonlijk wel kritisch ben in het publiceren van gegevens is het er hier een beetje bij ingeschoten en is teveel de conclusie van het ANP gevolgd. Inmiddels had ik al begrepen dat het zeer waarschijnlijk geen (Mexicaanse) griep betrof. Dat blijkt ook wel uit het zeer korte tijdsverloop tussen het begin van de verschijnselen en het overlijden (afgaande op de publiekelijk beschikbare gegevens). Had echter nog geen tijd gehad het bericht aan te passen.
    Dat is inmiddels gebeurd.
    Nogmaals dank voor je input

    BeantwoordenVerwijderen