vrijdag 24 april 2009

Arts aangeklaagd om dwarsleasie

Huisarts Robert Hyacint D. uit Delft vindt dat hij niet schuldig is en niets verkeerds heeft gedaan in de behandeling van Toon van Buel (53) uit Naaldwijk, een ex-patiƫnt die hem de schuld geeft van zijn invaliditeit.

Van Buel zit al vierenhalf jaar in een rolstoel als gevolg van een dwarslaesie. Vandaag diende voor de rechtbank in Den Haag een kort geding waarin van Buel een voorschot op de schadevergoeding eist van ruim 108.000 euro. De totale schade is inmiddels opgelopen tot rond de vier ton.

Het gelukkige leven van Toon van Buel en zijn vrouw Anneliese veranderde in december 2004 plots in een leven vol pijn en verdriet. Toon had pijn tussen zijn schouderbladen, hoge koorts en tintelingen in armen en benen. Volgens huisarts D., die tevens lid van de raad van bestuur van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft is, had Van Buel een griepje en moest hij maar een pijnstillertje nemen.

Volgens mr. Sneep, de advocaat van de familie, heeft D. door zijn eigenwijsheid of gebrek aan vakkundigheid alle signalen genegeerd. Van Buel werd hierdoor pas dagen later naar het ziekenhuis doorverwezen. Hier bleek dat hij een abces in zijn ruggenmerg had dat al onherstelbare schade had aangericht.

De rechter vond dat hij onvoldoende informatie had om een beslissing te kunnen nemen. Hij wil eerst nog twee neurologen als deskundige getuigen horen. De zaak wordt daarom op een nader te bepalen datum voortgezet. Toon en Anneliese reageerden zeer teleurgesteld op de vertraging. Toon: „Wij hebben vierenhalf jaar naar deze dag toegeleefd en nu wordt het weer uitgesteld.”

Plaats op NuJij Voeg dit artikel toe aan MSN Reporter Voeg toe aan Blig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten