maandag 6 juli 2009

Neurochirurg MST opnieuw in opspraak

Een Enschedese patiënte gaat vanmiddag aangifte doen tegen Ernst Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente.

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar foutieve diagnoses van ex-neuroloog Ernst Jansen Steur van het MST, heeft dat de Enschedese aangeraden. Er wordt aangifte gedaan van poging tot moord en zware mishandeling.

Half juni deed de patiënte ook al aangifte van verduistering tegen het Medisch Spectrum Twente.

Justitie doet onderzoek naar mogelijk strafbare feiten van Jansen Steur, globaal in de periode 2000-2004. Hij zou destijds verslaafd zijn geweest aan medicijnen en recepten hebben vervalst, aldus de toenmalige Raad van Bestuur van het MST. In die periode heeft hij ook - mogelijk bewust - talrijke patiënten ten onrechte gezegd dat zij ongeneerslijk ziek waren. De arts is in 2004 weggestuurd, in overleg met de Inspectie. Er zijn destijd geen maaregelen tegen hem genomen. Het MST onderzoekt nu haar eigen rol.

Volgens zijn advocaat wil de arts meewerken aan dat onderzoek. Maar is het niet logisch om het gesprek aan te gaan met de commissie, vóórdat hij door Justitie is gehoord. “En dat kan weken maar ook nog maanden duren.” De commissie wil echter op korte termijn haar onderzoek afronden. Op dit moment zal Jansen Steur inhoudelijk ook niet naar buiten treden.

Plaats op NuJij Voeg dit artikel toe aan MSN Reporter Voeg toe aan Blig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten