woensdag 18 maart 2009

Ook nieuwe OK’s IJsselmeer ziekenhuis gesloten

De nood OK's
noodok's
Het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad heeft vandaag met onmiddellijke ingang het complete operatieprogramma moeten stilleggen. Reden is de vondst van torretjes, spinnetjes en kevers in de twee noodoperatiekamers.

Deze nood OK’s werden 24 september 2008 in gebruik genomen nadat eerder al alle chirurgische ingrepen moesten worden afgeblazen wegens het aanzuigen van vervuilde lucht in de bestaande operatiekamers. Volgens ingewijden is er mogelijk een constructiefout in de bouw van de twee noodoperatiekamers.

Het sluiten van de OK’s in het IJsselmeerziekenhuis was destijds het begin van de financiele problemen van de IJsselmeer ziekenhuizen. Na het sluiten van de OK’s, werden ook alle verloskamers in de vestiging Lelystad gesloten. Het Ziekenhuis had over de eerste helft van 2008 al 7 miljoen verlies geleden, sluiten van de OK’s en verloskamers, maakte de winstpositie nog slechter. De reconstructie van de OK’s kon niet worden betaald en voor de nood-OK’s moest ook nog financiering geregeld worden. Het ministerie van volksgezondheid bleek destijds ‘verrast’ door de nood-OK’s. Voordat ze in gebruik konden worden genomen, moesten er vergunningen komen en bouwkundige aanpassingen worden gedaan. Ook moest de inspectie nog groen licht geven voor deze oplossing. Dit blijkt nu allemaal nutteloos geweest te zijn, waardoor het al noodlijdende Ziekenhuis nu met niet functionerende OK’s en niet functionerende nood-OK’s opgescheept zit.

Plaats op NuJij Voeg dit artikel toe aan MSN Reporter Voeg toe aan Blig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten