zaterdag 7 maart 2009

PvdA wil permanente rimpelvullers verbieden

Khadija Arib De PvdA vindt dat permanente rimpelvullers verboden moeten worden en dat de behandeling met rimpelvullers alleen door artsen verricht mag worden. Tweede Kamerlid Khadija Arib (foto)(PvdA) wil minister Ab Klink (Volksgezondheid) hiervoor naar de Kamer roepen. 

Aanleiding is een onderzoek van RTL Nieuws naar de prijslijsten van honderd privéklinieken waaruit bleek dat 46 procent de middelen nog steeds aanbieden, terwijl de Inspectie voor de Gezondheidszorg dit al jaren afraadt.

Arib maakt zich al jaren hard voor aanpak van deze praktijk. In 2006 zou de toenmalig minister van Volksgezondheid kijken of er in Europees verband wat kon gebeuren. Nu blijkt dat kappers en ook anderen permanente rimpelvullers toedienen, terwijl de schade enorm is. Vrouwen worden voor het leven verminkt, stelt Arib.

Dit is een goed standpunt van Arib. Permanente rimpelvullers hebben geen plaats in welke cosmetische behandeling dan ook en een zichzelf respecterende kliniek zal ze ook nooit gebruiken.

Afgezien van irritatie die deze vullers leveren, zijn ze ook cosmetisch niet fraai. Het lijkt heel mooi, een permanente rimpelvuller, maar eigenlijk alles wat er gedaan wordt is een harde stof inspuiten in een zachte omgeving. Als na het opvullen van de rimpel, later de huid daarnaast wat begint te zakken wordt de voormalig opgevulde rimpel een harde verheven lijn, die boven de huid uitsteekt. Als dat op een aantal plaatsen gebeurt, blijft er niets over van cosmetische verfraaiing, het is dan misvorming geworden.

Edwin ten Winkel

Plaats op NuJij Voeg dit artikel toe aan MSN Reporter Voeg toe aan Blig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten